Välkommen till dig själv!

Mindfulness - medveten närvaro

Vill du bli lugnare, mindre stressad och känna mer harmoni i livet?

Då kan en Mindfulness grundkurs i åtta veckor vara något för dig. Ambitionen med den här kursen är att ge dig möjlighet att skapa en varaktig förändring i ditt liv utifrån din situation. Du lär dig relatera till det som händer i ditt liv och att ta ansvar för det. Du lär dig att medvetet och systematiskt arbeta med att möta utmaningar i ditt liv såsom stress och upplevda krav i vardagen. Du lär dig att ta hand om dig själv på ett sätt som bara du kan göra.

Prova på Mindfulness 2024

Välkommen att prova på Mindfulness.

Håll utkik efter nya tider.
Har du frågor eller funderingar kring Mindfulness, skicka ett mail. 

Kontakt - Frågor - Information - Anmälan    
gerd@ivera.se


Mindfulness 8 veckors grundutbildning 2024

Håll utkik efter nya tider.

Ambitionen med den här kursen är att ge dig möjlighet att skapa en varaktig förändring i ditt liv utifrån din situation. Du lär dig relatera till det som händer i ditt liv och att ta ansvar för det. Du lär dig att medvetet och systematiskt arbeta med att möta utmaningar i ditt liv såsom stress och upplevda krav i vardagen. Du lär dig att ta hand om dig själv på ett sätt som bara du kan göra.

Har du frågor eller funderingar kring Mindfulness, skicka ett mail.

Kontakt - Frågor - Information - Anmälan     
gerd@ivera.se

Stillhet ger snabba resultat

Med Mindfulness övar du dig på att skapa nya positiva vanor, steg för steg, dag för dag. Redan efter ett par veckor kan du märka att du utvecklas. Om du följer träningsprogrammet så har du efter åtta veckors kurs lagt grunden för att uppnå en varaktig förändring och har börjat utveckla dina personliga resurser på ett positivt och kreativt sätt.

Modern hjärnforskning visar att Mindfulness hjälper oss att träna hjärnan på ett sätt som kan bidra till att vi får större harmoni i livet, fattar bättre beslut, får bättre minne och skärper våra sinnen.

Den här grundkursen i Mindfulness bygger på kursprogrammet MBSR som grundaren av Mindfulness Jon Kabat-Zinn varit med och utvecklat. MBSR startade 1979 i Massachusetts, USA ursprungligen för att hjälpa personer med svår kronisk värk och stress. Kursprogrammet MBSR är forskningsbasserat med idag över 40 000 forskningsartiklar. Metoden Mindfullness är den meditationsform som är mest forskad på.

Resultat du kan få

 • Skapa en varaktig förändring
 • Minskad stress
 • Förbättrad sömn
 • Bättre relationer
 • Stärkt självkänsla
 • Bli klokare

 • Bli friskare
 • Förbättrat fokus
 • Minskad smärta
 • Ökad kreativitet
 • Minskad nedstämdhet
Gerd Westholm Kjellgren, Ivera Livslust

Gerds erfarenhet av Mindfulness

En kväll i maj 2016 infann jag mig på ett prova-på tillfälle för Mindfulness. Det var mest av nyfikenhet jag var där. Vad är Mindfulness? När kvällen var slut gick jag därifrån med den bestämda vetskapen att det här måste jag fortsätta med. Den sommaren mediterade jag dagligen tillsammans med YouTube tills grundkursen började i augusti.

De kommande 1,5 åren mediterade jag dagligen. Vid den här tiden hade jag också börjat springa flera gånger i veckan och tyckte att löpningen gav mig mer så jag fortsatte med bara löpningen. Efter ytterligare ett par år började jag fundera på att prova löpning och Mindfulness för att få ytterligare effekt. Det tog ett tag att hitta tillbaka till Mindfulness. När jag åter börjat meditera dagligen kändes det naturligt att utbilda mig till instruktör vårvintern 2021.

Mindfulness har gett mig ett verktyg att hantera stress med, ökat min styrka för att hantera livets berg- och dalbana, gett mig ökad kreativitet, varit och är personlighetsutvecklande och våren 2021 läkte jag min post-covid med hjälp av Mindfulness. Mindfulness är ett oerhört kraftfullt verktyg som alltid finns med mig.

Jag gick min grundkurs och instruktörsutbildning hos Mindfulnessgruppen i Stockholm och jag använder mig av och följer deras pedagogik och riktlinjer.

Boka Mindfulness 8 veckors grundkurs

Kontakt - Frågor - Information - Anmälan    
gerd@ivera.se

Meditationer hos Friskis&Svettis, Lidingö

Stockholmsvägen 70 hos Friskis&Svettis, Lidingö 

Välkommen att sänka tempot en stund!


Meditation och medveten närvaro är ett effektivt sätt att hitta lugnet och stärka dina resurser och tålighet för livets olika faser.
Effekter man kan få av regelbunden meditation är minskad stress, bli friskare, minskad smärta, förbättrat fokus, förbättrade relationer och bli klokare.

Denna guidade meditation med träning i medveten närvaro kommer från metoden Mindfulness. Meditationen som ingår i Mindfulness är en form av medvetenhetsträning genom att bland annat lägga märke till vart du riktar din uppmärksamhet eller notera vart uppmärksamheten går.

Håll utkik efter nya tider för 2024 .

 • Start __________ och pågår till __________ 2024
 • 45 min
 • Max 14 deltagare
 • Lilla salen kl _______
 • Pris _____ kr/gång, betalas vid bokning
 • Info: gerd@ivera.se, ivera.se  
Boka: iverastockholmsvagen.bokadirekt.se
Instruktör: Gerd Westholm Kjellgren
Varmt välkommen!