Klassisk massage

Inhyrd hos Friskis&Svettis
Stockholmsvägen 70, Lidingö

Ivera Livslust
Karpv. 29, Lidingö

Specialitet
Djupgående massage som släpper på kraftiga spänningar.

Klassisk massage
Här basseras all massage på klassisk massage i en lugn och harmonisk miljö. Klassisk massage är den massageform som uppfattas som mest skön och rejäl. Metoden går ut på att mjukdelarna, framför allt musklerna, masseras med händerna och ger en avslappnande effekt.

Välj mellan klassisk muskelavslappnande massage, triggerpunktsbehandling, idrottsmassage, gravidmassgae, avslappnings- och avstressningsmassage samt ansiktsmassage.
Företagsmassage - ge dina medarbetare och dig själv en stunds återhämtning och upplev hälsofördelarna med regelbunden massage.

Företagsmassage
Genom att erbjuda alla anställda regelbunden massage får de minskade spänningar i muskulaturen och ökad blod- och lymfcirkulation som påskyndar borttransporten av slaggbrodukter. Stresshormoner minskar och frisättningen av kroppens egna smärtlindrande hormoner ökar.

Jag kommer till er med min bärbara massagebänk inklusive all utrustning såsom handdukar och musik. Ni tillhandahåller ett avskillt och lugnt rum.

Klassisk massage
Musklerna värms upp med olika handgrepp. Succesivt anväds mer djupgående grepp så stelheter och muskelknutor masseras bort samtidigt som blodcirkulationen ökar och slaggprodukter lättare transporteras bort.

Idrottsmassage
Idrottsmassage förhöjer effekten av din träning och minskar risken för skador. Vid träning och tävling hamnar motionären och tävlingsidrottaren lätt på gränsen för vad muskulaturen klarar av utan att skadas.
Massage kan minska smärtförnimmelsen och ömheten vid DOMS (Delayed onset muscle soreness)/träningsvärk.

Triggerpunktsbehandling
En triggerpunkt (TP) är en liten kännbar muskelknuta. Storleken kan variera från ett risgryn till en ärtas storlek. Vid tryck över triggerpunkten känns en kraftig karakteristisk smärta i området eller i TP utbredningsområde. Varje TP har ett specifikt utbredningsområde, lika för alla individer. Vissa TP kan ge autonoma symptom som tåravsöndring, balansstörningar, uppsvälldhet och tinnitus.

Gravidmassage
Gravida är välkomna från graviditetsvecka 13. Vi har en ställbar bänk och en skön kudde/ring som du behagligt vilar magen på. Massagen ger välbehövlig avslappning när du som bäst behöver den.

Avslappnings- och avstressningsmassage
Massage kan ge förhöjd sinnesstämning och minskad nedstämdhet då stress och oro minskar samt dina endorfiner frigörs. Den här massagen utförs med mycket lugna och mjuka rörelser med ett lätt tryck. Ansiktsmassage ingår. Tid 30 min.

Massagens effekter och ursprung

Massage  ger ökad blodcirkulation i huden. Antistresshormonet oxytocin frigörs vid beröring vilket ger kroppen en lugnande, avslappnande och uppbyggande effekt. Det här medför att blodtrycket och pulsen sjunker samt att vi tolererar smärta bättre.
 
Blodsockerhalten kan sjunka vid en längre massagebehandling. Lymfcirkulationen ökar och immunförsvaret blir mer motståndskraftigt. Mental skärpa kan uppnås vid snabb och stimulerande massage.
 
Massage har en över 2000 år lång tradition inom läkekonsten världen över. Den klassiska massagen som erbjuds idag utvecklases av Per Henrik Ling (1776-1839) grundare av Gymnastiska Centralinstitutet 1813 numera Gymnastik- och Idrottshögskolan i Stockholm. Internationellt kallas klassisk massage för Swedish massage.


Gerd Westholm Kjellgren  

070-570 28 17      gerd@ivera.se     ivera.se